Office 365 nyheter - SharePoint-startsidan, nytt sätt att hantera sidor

Office 365 nyheter - SharePoint-startsidan, nytt sätt att hantera sidor

Cognit's nyhetssammanställning


Allt på ett ställe - så hittar du alltid tillbaka till dina SharePoint-sidor

Brukar du ha svårt att hitta tillbaka till SharePoint-sidor du jobbar med? Snart blir det mycket enklare! Microsoft lanserar en uppdatering som gör SharePoint-startsidan till ett kraftfullt verktyg för att hantera sidor.

"Senaste sidor" ger en översikt över sidor du skapat eller arbetat med. Bildkälla: Microsoft

Funktionen är under utveckling och heter Senaste sidor. Här får du en översikt över sidor du har skapat eller arbetat med, och nya möjligheter att skapa och spara utkast på din OneDrive – med full kontroll över publiceringen. Läs mer om hur denna funktion kan förenkla dina arbetsflöden och samtidigt ge dig bättre kontroll över ditt innehåll.

Läs mer


Använd "Dina team" för både översikt och detaljer

Teamsöversikten "Dina Team" är en relativt ny funktion i Teams som du kan använda för att hantera och få översikt över dina team och kanaler - oavsett om de är aktiva, inaktiva eller arkiverade. Här hittar du också funktion för att skapa nya team.

Dina Team ger dig en bra översikt över teamen du är med i. Bildkälla: Microsoft

Med den pågående utvecklingen av teamsöversikten kommer du snart kunna se mer detaljerad information om varje team redan i översiktsvyn och du kommer också kunna gå direkt från översikten till detaljvyn för ett team för att hantera inställningar.

Gå direkt till fliken Kanaler för att se vilka kanaler det finns och hantera vilka du vill se i din lista. Bildkälla: Microsoft

I detaljvyn för teamet är det enkelt att hantera kanaler och dess synlighet i din teamslista och som teamägare kan du även anpassa rekommendationer, medlemskap och andra inställningar på ett överskådligt sätt.


Anpassad sortering av mappar, nu även i nya Outlook

Nya Outlook erbjuder många fördelar men vissa funktioner som fungerar bra i klassisk Outlook saknas fortfarande. En sådan funktion är anpassad sortering av mappar, detta har orsakat viss förvirring när mappstrukturen sett olika ut i olika versioner av samma program. Den här funktionen kommer nu äntligen även till nya Outlook vilket innebär att ordningen på dina mappar kommer att vara densamma oavsett vilket program du använder.

Bestäm själv om du vill att mapparna ska sorteras i bokstavsordning eller på ditt sätt. Bildkälla: Microsoft

Har du anpassat ordningen på dina mappar i klassisk Outlook kommer den sorteringen gälla även i nya Outlook. I nya Outlook kommer du också kunna välja mellan att sortera i bokstavsordning (som är standardinställningen) eller i en anpassad ordning.


Teams anpassar videobilden efter antalet närvarande i konferensrummet

Att en enskild deltagare i ett mötesrum inte syns lika mycket som en ensam deltagare är ganska naturligt om båda videobilderna får lika stort utrymme men Microsoft introducerar nu en funktion för att anpassa storleken på videobilden efter hur många deltagare som är närvarande. Det innebär att videobilden från ett konferensrum med flera deltagare får större utrymme i gallerivyn än en videobild med en eller två deltagare. Detta förbättrar synligheten för alla deltagare, oavsett om de befinner sig i mötesrummet eller deltar på distans.

Ett konferensrum med fler än två deltagare får automatiskt större utrymme. Bildkälla: Microsoft

Förutsättningen för att denna funktion ska fungera är att konferensrummet är utrustat med teknik som antingen stöder Cloud IntelliFrame eller har en kamera som kan sända deltagarantal via Accessory Signaling Protocol (ASP).

Läs mer


Nytt från Cognit

Följ i Outlook och håll dig uppdaterad

Med det nya OSA-alternativet "Följ" i Outlook kan du effektivt hålla koll på möten och hålla dig informerad även om du inte själv kan delta.

Läs mer


Utmaningar med att skapa ett SharePoint-intranät utan erfarenhet

Att bygga ett intranät i SharePoint utan tidigare erfarenhet kan medföra flera risker och utmaningar, som kan påverka både tidsåtgång och kvaliteten på slutresultatet.

Läs mer


Nytt i SharePoint: använd era egna typsnitt!

Gör ert digitala arbetsutrymme mer personligt och enhetligt med SharePoint Brand center.
Nu kan ni skräddarsy SharePoint med era egna typsnitt, stärka ert varumärke och skapa en enhetlig kommunikationsprofil.

Läs mer


Till sist...

Saknar du något som du vill att vi förklarar i form av en artikel? Maila oss och tala om vad du saknar eller hur vi sköter oss.

Det var allt för den här gången, hör av dig om du har frågor eller funderingar kring nyhetsbrevet, Office 365, våra tjänster eller annat och följ oss gärna på sociala medier.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.