Följ i Outlook och håll dig uppdaterad

Följ i Outlook och håll dig uppdaterad

Har du tänkt på att det finns ett nytt OSA-alternativ i Outlook när du får inbjudan till möte;"Följ", som betyder ungefär "Jag kan tyvärr inte närvara men jag är väldigt intresserad av vad ni pratar om på mötet".

Det kan vara svårt att hitta en mötestid som passar alla, du kan vara upptagen med ett annat möte eller inte ha möjlighet att delta av någon annan anledning men det behöver inte innebära att du helt missar mötet. Nu kan du nämligen välja "Följ" när du ska svara på en mötesinbjudan.

Som följare har du tillgång till chatt och dokument som är kopplade till mötet och du kommer också få access till eventuella mötesinspelningar och anteckningar. I din kalender kommer mötet att markeras som "Tillgänglig", vilket frigör tiden men ändå ger dig access till mötesinformationen.

Välj svaret "Följ" om du vill ha information från mötet men inte kan delta på själva mötet. Bildkälla: Microsoft

Om det är du som organiserar mötet och någon har svarat med "Följ" på din inbjudan kommer du få påminnelse om att spela in mötet och/eller skriva mötesanteckningar så att de kan ta del av vad ni sagt senare.

Som mötesorganisatör får du påminnelse om att det finns deltagare som följer mötet. Bildkälla: Microsoft

Alternativet "Följ" kommer vara tillgängligt om ett möte har fler än två inbjudna gäster och organisatören har bett om svar. Övriga alternativ är:

  • Ja
  • Nej
  • Preliminärt (ja, kanske)
  • Preliminärt och föreslå en ny tid
  • Avböj och föreslå en ny tid

Till att börja med finns funktionen bara i nya Outlook för Windows och Outlook Online. Mötesorganisatörer som använder exempelvis klassisk Outlook eller Outlook för Mac ser det som att deltagare som valt "Följer" har svarat "Preliminärt" men med en notering om att de följer mötet.

Även i klassisk Outlook kan du se att en deltagare har valt "Följ" men deltagarens status visas som "Preliminärt". Bildkälla: Microsoft

Med det nya"Följ"-alternativet i Outlook, blir det lite enklare att hålla koll på möten du inte kan delta i. Du kan på ett effektivt sätt följa med i mötets utveckling, även när du har andra åtaganden och säkerställa att du aldrig missar viktig information, oavsett var du befinner dig eller hur ditt schema ser ut.

Vill du att vi kontaktar dig?

Tack! Vi hör av oss så snabbt vi kan.

Kan du inte vänta? Ring Saif på 070 144 26 63
Ajdå, något gick fel. Ring Saif på 070 144 26 63 så bjuder han på lunch som kompensation.

Läs mer...

No items found.
Copyright Cognit Consulting AB 2015 - 2024
Personuppgiftspolicy
Genom att klicka på “Acceptera” godkänner du lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigering på webbplatsen, analysera användningen av webbplatsen och hjälpa till med våra marknadsföringsinsatser. Se vår personuppgiftspolicy för mer information.